JVP

Pl. Jezera

Objava za medije!

Povratak

logN.png

Županijskog vatrogasnog zapovjednika!

Danas, 1. svibnja 2020. godine, Županijski vatrogasni zapovjednik Ličko-senjske županije se obratio medijima. Obraćanje donosimo u cijelosti:

Poštovani!

Mjesec svibanj je mjesec zaštite od požara kojeg vatrogasci u Republici Hrvatskoj svake godine obilježavaju nizom preventivnih i operativnih aktivnosti. Vatrogasci 4.svibnja tradicionalno slave Dan vatrogastva i blagdan svog nebeskog zaštitnika Svetog Florijana. Obzirom na epidemiju uzrokovanu virusom COVID-19 obilježavanja i svečanosti se neće održati u onom obimu kako se obilježava tradicionalno svake godine, međutim, to ne znači da vatrogasci neće biti aktivni i da neće provoditi određene aktivnosti u skladu s epidemiološkom situacijom i propisanim mjerama zaštite.

Nažalost, ove godine su i ličko - senjski vatrogasci prisiljeni minimizirati sve aktivnosti u obilježavanju Mjeseca zaštite od požara zbog čega neće biti svečanih sjednica, organiziranih prijema, povorki vatrogasaca i vozila gradskim ulicama, organizacije Dana otvorenih vrata vatrogasnih postrojbi, prezentacije vatrogasne opreme, vozila i sposobnosti vatrogasnih formacija na gradskim trgovima. Nažalost, vatrogasci neće biti u mogućnosti organizirati planirane pokazne vatrogasne vježbe i edukativne aktivnosti s djecom vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta.

Sukladno situaciji, ove godine vatrogasci će se posvetiti provedbi preventivnih mjera i radnji tijekom svibnja - Mjeseca zaštite od požara kroz sljedeće aktivnosti:

  • - provjera hidrantske mreže u zoni nadležnosti vatrogasne postrojbe,
  • - provjeru upotrebljivosti i prohodnosti vatrogasnih i evakuacijskih puteva u zonama nadležnosti vatrogasnih postrojbi,
  • - pregled i popunjavanje nedostatne vatrogasne opreme, pregledi tehnike i vozila, te njihovo smotriranje - priprema za požarnu sezonu,
  • - provesti će komunikacijsku TTX vježbu zapovjedništva vatrogasnih postrojbi (bez upotrebe vozila, tehnike i snaga, pridržavajući se epidemioloških mjera) na svakom požarnom području,
  • - provedba mjera sprječavanja širenja virusa COVID - 19 koju vatrogasci aktivno provode od 21.03.2020. godine (kao potporna snaga policiji, u provedbi dezinfekcije i ostalim aktivnostima na razinama jedinica lokalne samouprave),
  • - sudjelovati u radijskim i televizijskim emisijama na temu vatrogastva u okviru Mjeseca zaštite od požara.


Što se tiče aktivnosti Vatrogasne zajednice Ličko - senjske županije, predstavnici Zajednice upaliti će svijeće na blagdan Svetog Florijana za sve poginule i preminule vatrogasce i hrvatske branitelje.

Hrvatska vatrogasna zajednica izradila je niz edukativnih TV i radio spotova. Molimo Vas da putem svojeg medija doprinesete provedbi preventivnih aktivnosti vatrogasaca objavom spomenutih spotova tijekom svibnja - Mjeseca zaštite od požara i tijekom požarne sezone.

Edukativni spotovi i promidžbeni materijali nalaze se na sljedećim linkovima: Edukativni spotovi

Promidžbeni materijal

S poštovanjem,

Hrvoje Ostović, dipl.ing. Županijski vatrogasni zapovjednik/County firefighter

Povratak

Javna vatrogasna postrojba Plitvička Jezera

Vatrogasci Korenica, odnosno, Javna vatrogasna postrojba Plitvička Jezera smještena je u staroj zgradi u centru Korenice između zgrade Općinskog suda i Učeničkog doma, na lijevoj strani državne ceste D1 ako se krećete iz Zagreba prema Splitu, odnosno, točno preko puta pošte u Korenici.


                              Želite nešto poručiti vatrogascima Korenice? Učinite to ovdje!

 Ime:

 Email:

 Ovdje upišite poruku: