JVP

Pl. Jezera

U prometnoj nesreći povrijeđena dva vatrogasca!

Povratak

pajo11jpg.JPG


Na državnoj cesti pred naseljem Rudanovac!

Noćas, 21.lipnja 2019.godine u 1 sat i 29 minuta Policijska postaja Korenica dojavljuje dežurnom Javne vatrogasne postrojbe Plitvička Jezera da je na državnoj cesti D1, na ulazu u mjesto Rudanovac iz smjera Zagreba došlo do slijetanja osobnog vozila koje se zaustavilo i ukopalo u zemlju te da se u njemu nalaze tri osobe koje ne mogu izaći iz vozila. Vatrogasci JVP Pl. Jezera odmah izlaze na intervenciju sa tri vatrogasca u navalnom vozilu i dolaze do mjesta nesreće za nekoliko minuta.

Po dolasku na mjesto događaja u vozilu koje je sletjelo s ceste u šumu i zabilo se u zemlju vatrogasci JVP Pl. Jezera nalaze tri osobe, inače članove DVD-a Plitvička Jezera, koji ne mogu izaći iz vozila i koji su pri svijesti, te ih izvlače iz vozila otvaranjem vrata deformiranog vozila uz pomoć hidrauličkog razvalnog alata.

Nakon izvlačenja unesrećenih iz vozila od kojih je jedan teže povrijeđen, a jedan lakše i predaje istih ekipi hitne medicinske pomoći vatrogasci isključuju struju na vozilu skidanjem klema akumulatora te se vraćaju u bazu u 3 sata i 15 minuta.

Nekoliko slika sa mjesta događaja možete pogledati u slijedećoj galeriji:

Povratak

Javna vatrogasna postrojba Plitvička Jezera

Vatrogasci Korenica, odnosno, Javna vatrogasna postrojba Plitvička Jezera smještena je u staroj zgradi u centru Korenice između zgrade Općinskog suda i Učeničkog doma, na lijevoj strani državne ceste D1 ako se krećete iz Zagreba prema Splitu, odnosno, točno preko puta pošte u Korenici.


                                  Želite nešto poručiti vatrogascima Korenice? Učinite to ovdje!

 Ime:

 Email:

 Ovdje upišite poruku: