JVP

Pl. Jezera

Prvi AVD uređaj u Korenici!

Povratak

avd4.jpg

Postavljen AVD uređaj na zgradu Javne vatrogasne postrojbe Plitvička Jezera!

Danas, 24. svibnja 2022.godine je Javnoj vatrogasnoj postrojbi Plitvička Jezera predan na uporabu uređaj za vanjsku defibrilaciju. Radi se o uređaju čijom uporabom i laici mogu spasiti život osobi koja doživi srčani zastoj prije dolaska ekipe hitne pomoći.

Uređaj donira Hrvatski zavod za hitnu medicinu Zagreb i to je prvi takav uređaj u Korenici uz još jedan na području općine koji je postavljen u NP Plitvička jezera, kod hotela "Jezero". Uređaj je postavljen na zgradu, ispred ulaza u prostorije Javne vatrogasne postrojbe Plitvička Jezera te je dostupan u slučaju potrebe od 0:00 do 24:00 sata, a znakovi koji pokazuju mjesto uređaja postavljeni su na prometni znak kod ulaza u krug postrojbe sa ceste D1 i na garažna vrata postrojbe.

Uvjet za doniranje uređaja je bio provođenje osposobljavanja za uporabu uređaja najmanje šest osoba sa područja na koje se uređaj postavlja pa je postrojba uputila i financirala osposobljavanje šest vatrogasaca, pripadnika postrojbe koji su raspoređeni u različite smjene, tako da bi u svakom trenutku jedan od osposobljenih vatrogasaca trebao biti u blizini uređaja.

Više o samom uređaju možete pogledati na sljedećoj poveznici

Povratak

Javna vatrogasna postrojba Plitvička Jezera

Vatrogasci Korenica, odnosno, Javna vatrogasna postrojba Plitvička Jezera smještena je u staroj zgradi u centru Korenice između zgrade Općinskog suda i Učeničkog doma, na lijevoj strani državne ceste D1 ako se krećete iz Zagreba prema Splitu, odnosno, točno preko puta pošte u Korenici.


                              Želite nešto poručiti vatrogascima Korenice? Učinite to ovdje!

 Ime:

 Email:

 Ovdje upišite poruku: