JVP

Pl. Jezera

Požar u Krbavskom polju!

Povratak

pecane92021_1.jpeg


Izgorjela velika površina trave i niskog raslinja!

Dana 12. rujna 2021.godine nešto iza podne dežurni JVP Pl. Jezera zaprima poziv za pomoć u gašenju požara otvorenog prostora u mjestu Pećane na području općine Udbina uz veliko zadimljavanje prometnice i otežavanje odvijanja prometa.

Na požar se odmah upućuje jedno vatrogasno vozilo sa dva vatrogasca a po zaprimanju dodatnih informacija da su ugrožene i neke kuće i da se požar potican jakim vjetrom vrlo brzo širi prema zaštićenoj šumi "Laudonov gaj" odmah se podižu i dodatne vatrogasne snage Javne vatrogasne postrojbe i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Plitvička Jezera.

Na požar se u kratkom vremenu uputilo ukupno 12 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz Korenice (DVD i JVP Pl. Jezera) te je na požaru uz 4 vatrogasca i dva vozila DVD Udbina bilo ukupno 16 vatrogasaca i 7 vozila.

Požar se vrlo brzo širio zahvaljujući jakom vjetru koji je većinu dima nosio na državnu cestu D 1, pa se u jednom trenutku na kraće vrijeme morao i zaustaviti promet. Uz izvanredne napore i tešku borbu s vjetrom, dimom i požarom i uz koncentraciju svih raspoloživih snaga, prvo na obranu nekoliko kuća a zatim na odbijanje požara i zadimljavanja od prometnice, nakon nekoliko sati vatrogasci uspijevaju odbiti požar od ugroženih kuća i prometnice nakon čega kroz još par sati uspijevaju i staviti požar pod kontrolu i ugasiti ga.

Po završetku gašenja, oko 23:00 sati ekipe se vraćaju u baze, a slike sa požara možete pogledati u sljedećoj galeriji:


Povratak

Javna vatrogasna postrojba Plitvička Jezera

Vatrogasci Korenica, odnosno, Javna vatrogasna postrojba Plitvička Jezera smještena je u staroj zgradi u centru Korenice između zgrade Općinskog suda i Učeničkog doma, na lijevoj strani državne ceste D1 ako se krećete iz Zagreba prema Splitu, odnosno, točno preko puta pošte u Korenici.


                              Želite nešto poručiti vatrogascima Korenice? Učinite to ovdje!

 Ime:

 Email:

 Ovdje upišite poruku: