JVP

Pl. Jezera

Varničenje električnog voda!

Povratak

elstup3.jpeg


Varničenje električnog voda i požar stupa!

Dana 10. listopada 2021. godine malo prije ponoći dežurni vatrogasnog operativnog centra Korenica zaprima poziv od građanina iz sela Plitvice koji javlja da gori razvodna kutija i stup od struje uz sami drveni most iznad velikog slapa na Plitvičkim Jezerima.

Na intervenciju odmah izlazi vatrogasna ekipa sa navalnim vozilom i tri vatrogasca.

Prilikom dolaska vatrogasci nailaze na oštećeni električni vod koji ima kratki spoj te dolazi do jakog iskrenja i bljeskova. Zbog kiše koja je pritom padala nisu odmah prilazili jer je postojala opasnost električnog udara, te su tražili od ŽVOC-a da obavijesti dežurnog dispečera HEP-a da isključi vod.

Nekoliko minuta iza toga pristižu djelatnici policije. Nakon kratkog vremena dolazi do puknuća strujnog voda zbog taljenja strujnog kabla i prestaje iskrenje.

Drveni stup vatrogasci gase pomoću "S" aparata i u tom trenutku vide da je dispečer isključio vod jer je vanjska rasvjeta prestala gorjeti.

Nakon dolaska djelatnika HEP-a vatrogasci istima pružaju asistenciju osvjetljavanja mjesta događaja i nakon što su djelatnici HEP-a osigurali i iskopčali oštećeni dio strujnog voda svi zajedno napuštaju mjesto događaja i vraćaju se u bazu.

Po završetku gašenja, oko 1:30 sati ekipa se vraća u baze.

Nekoliko slika sa požara možete pogledati u sljedećoj galeriji: ,

a video iskrenja u nastavku:

Povratak

Javna vatrogasna postrojba Plitvička Jezera

Vatrogasci Korenica, odnosno, Javna vatrogasna postrojba Plitvička Jezera smještena je u staroj zgradi u centru Korenice između zgrade Općinskog suda i Učeničkog doma, na lijevoj strani državne ceste D1 ako se krećete iz Zagreba prema Splitu, odnosno, točno preko puta pošte u Korenici.


                              Želite nešto poručiti vatrogascima Korenice? Učinite to ovdje!

 Ime:

 Email:

 Ovdje upišite poruku: