JVP

Pl. Jezera

Izvanredna dislokacija!

Povratak

petrinja1.jpg

Pomoć stradalima u potresu!

Dana 29. prosinca, neposredno nakon potresa u Petrinji i okolici vatrogasne snage Ličko senjske županije, po zapovijedi Glavnog vatrogasnog zapovjednika i Zapovjednika Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije, organiziraju se i skupljaju na zbornom mjestu u krugu Javne vatrogasne postrojbe Plitvička Jezera.

Nakon formiranja vatrogasnog modula sa 11 vatrogasnih vozila i opremom za spašavanje iz ruševina te sa više od 40 vatrogasaca modul se upućuje na izvanrednu dislokaciju na potresom stradalo područje Petrinje, Gline, Siska i okolice.

Ekipe, sukladno zaprimljenim zahtjevima i zapovijedima, započinju s djelovanjem istoga dana po dolasku u Petrinju, započinju sa uklanjanjem opasnih dijelova građevina drugog dana i ostaju na dislokaciji sve do večernjih sati 31. prosinca kada im dolaze smjene iz istih ili drugih vatrogasnih postrojbi u nešto manjem broju od prvoupućenih ali sa istom opremom i vozilima. Po uviđanju potrebe za dodatnim vozilima na terenu modulu se već od drugog dana priključuju još dvije vatrogasne auto - ljestve i jedna dodatna autocisterna.

Nekoliko video uradaka sa kretanja modula na dislokaciju možete pogledati ovdje:Povratak

Javna vatrogasna postrojba Plitvička Jezera

Vatrogasci Korenica, odnosno, Javna vatrogasna postrojba Plitvička Jezera smještena je u staroj zgradi u centru Korenice između zgrade Općinskog suda i Učeničkog doma, na lijevoj strani državne ceste D1 ako se krećete iz Zagreba prema Splitu, odnosno, točno preko puta pošte u Korenici.


                              Želite nešto poručiti vatrogascima Korenice? Učinite to ovdje!

 Ime:

 Email:

 Ovdje upišite poruku: