JVP

Pl. Jezera

Požar kuće u Podlapači!

Povratak

podlapaca20223.jpg


Izgorjela kuća u Podlapači!

Danas, 27. siječnja 2022.godine u 6 sati i 14 minuta dežurni JVP Pl. Jezera zaprima, putem županijskog vatrogasnog centra, dojavu o požaru kuće u Podlapači broj 64.

Odmah se na požar upućuje jedno navalno vatrogasno vozilo sa tri vatrogasaca, a ubrzo za njim i jedna autocisterna sa 1 vatrogascem, ali iz Korenice do mjesta požara je jako velika udaljenost pa je do dolaska prve ekipe na mjesto požara cijela stara drvena kuća već bila potpuno zahvaćena požarom.

Za vatrogasnom ekipom JVP Pl. Jezera brzo su upućeni i vatrogasci DVD-a Udbina sa jednim vozilom i dva vatrogasca te DVD-a Plitvička Jezera, također sa jednim vozilom i dva vatrogasca tako da je na požaru bilo ukupno 4 vatrogasna vozila i osam vatrogasaca.

Vatrogasci su odmah po dolasku pristupili gašenju požara i zaštiti objekata u blizini požara od kojih su neki bili na samo par metara udaljenosti i uspjeli su spriječiti širenje požara na druge objekte i brzo stavili požar kuće pod nadzor.

U kući su, prema nezvaničnim informacijama, boravila dva brata i grijali su se grijalicama na struju, ali na svu sreću u požaru nije nitko stradao.

Po završetku gašenja ekipe se vraćaju u bazu, osim ekipe DVD-a Udbina koji ostaju na osiguranju do hlađenja zgarišta, obzirom da je požar na području Općine Udbina i u zoni odgovornosti toga DVD-a.

Nekoliko slika sa požara možete pogledati u sljedećoj galeriji:

Povratak

Javna vatrogasna postrojba Plitvička Jezera

Vatrogasci Korenica, odnosno, Javna vatrogasna postrojba Plitvička Jezera smještena je u staroj zgradi u centru Korenice između zgrade Općinskog suda i Učeničkog doma, na lijevoj strani državne ceste D1 ako se krećete iz Zagreba prema Splitu, odnosno, točno preko puta pošte u Korenici.


                              Želite nešto poručiti vatrogascima Korenice? Učinite to ovdje!

 Ime:

 Email:

 Ovdje upišite poruku: