JVP

Pl. Jezera

Požar krovišta!

Povratak

korenicabd41.jpg


Spašena kuća u Korenici!

Danas, 25. rujna 2020.godine u 7:00 sati dežurni JVP Pl. Jezera zaprima dojavu o požaru kuće u ulici Bana Derenčina u Korenici.

Na požar se odmah upućuje jedno navalno vatrogasno vozilo sa tri vatrogasca i jedna autocisterna sa 2 vatrogasca koji za vrlo kratko vrijeme stižu na mjesto događaja i pristupaju gašenju u potkrovlju kuće.

Radi se o obiteljskoj kući sa tri etaže od kojih je jedna etaža uređeno potkrovlje, a do dolaska vatrogasaca požar se još nije bio proširio sa krova na niže etaže te su ga vatrogasci uspjeli lokalizirati u prostoru između limenih ploča krova i uređenog potkrovlja.

Iako je požar bio zahvatio dosta veliku površinu krovnih greda i pokrova od dasaka i letve uz pomoć komprimirane pjene vrlo brzo je stavljen pod nadzor te je unatoč velikoj šteti spriječen nastanak znatno veće.

Pretpostavka je da je požar nastao od udara groma u objekt u blizini kuće te se putem instalacija prenio u potkrovlje, a na svu sreću jedan od stanara kuće je slučajno pogledao u potkrovlje nakon udara groma i primijetio požar prije znatno većeg razbuktavanja.

Po završetku gašenja, oko 9:00 sati ekipe se vraćaju u bazu, a slike sa požara možete pogledati u sljedećoj galeriji:


U nastavku također možete pogledati ovaj video uradak jednog vatrogasca:

Povratak

Javna vatrogasna postrojba Plitvička Jezera

Vatrogasci Korenica, odnosno, Javna vatrogasna postrojba Plitvička Jezera smještena je u staroj zgradi u centru Korenice između zgrade Općinskog suda i Učeničkog doma, na lijevoj strani državne ceste D1 ako se krećete iz Zagreba prema Splitu, odnosno, točno preko puta pošte u Korenici.


                              Želite nešto poručiti vatrogascima Korenice? Učinite to ovdje!

 Ime:

 Email:

 Ovdje upišite poruku: