JVP

Pl. Jezera

Prometna nesreća u Korenici!

Povratak

prometna kod benzinske 2020 1.jpg


Nova informacija - jedna od ozlijeđenih osoba podlegla ozljedama na putu do bolnice!


Na državnoj cesti D-1, kod benzinske pumpe na izlazu iz Korenice, u frontalnom sudaru teže ozlijeđeno više osoba!

Danas, 2.rujna 2020.godine desetak minuta prije 9 sati centar 112 dojavljuje dežurnom vatrogascu Javne vatrogasne postrojbe Plitvička Jezera da je na državnoj cesti D-1, u naselju Vranovača, odmah iza benzinske pumpe, došlo do prometne nesreće u kojoj ima stradalih osoba. Vatrogasci JVP Pl. Jezera odmah izlaze na intervenciju sa tri vatrogasca u navalnom vozilu i dolaze do mjesta nesreće za par minuta.

Po dolasku na mjesto događaja utvrđuju da je došlo do frontalnog sudara dva osobna automobila stranih registracijskih oznaka i da ispod poklopca motora jednog od vozila izbija para ili dim. Do dolaska vatrogasaca na mjesto događaja ekipa hitne medicinske pomoći je već zbrinjavala ozlijeđene, a policijske patrole još nisu bile stigle i zaustavile promet.
Vatrogasci odmah pristupaju sprečavanju nastanka požara na vozilima i zaustavljanju prometa do dolaska policije, a nakon toga pomažu u zbrinjavanju ozlijeđenih. Sve ozlijeđene osobe bile su izvan slupanih vozila pri dolasku vatrogasaca, a ekipe hitne su ih zbrinjavale i pripremale za transport, pa su kolima hitne pomoći upućivane u bolnicu.

Zbrinjavanje i priprema nekih od ozlijeđenih osoba na licu mjesta je trajala skoro cijeli sat, a ukupno su na mjesto intervencije stigla četiri tima hitne pomoći u različitim vremenskim razmacima, dok su vatrogasci za to vrijeme osiguravali mjesto nesreće kao i nakon odlaska ozlijeđenih sve do završetka policijskog očevida i micanja slupanih vozila službom auto-vuče.

Za vrijeme zbrinjavanja ozlijeđenih državna cesta D-1, Split - Zagreb, je bila zatvorena na mjestu nesreće.

Nekoliko slika sa mjesta događaja možete pogledati u slijedećoj galeriji:

Povratak

Javna vatrogasna postrojba Plitvička Jezera

Vatrogasci Korenica, odnosno, Javna vatrogasna postrojba Plitvička Jezera smještena je u staroj zgradi u centru Korenice između zgrade Općinskog suda i Učeničkog doma, na lijevoj strani državne ceste D1 ako se krećete iz Zagreba prema Splitu, odnosno, točno preko puta pošte u Korenici.


                              Želite nešto poručiti vatrogascima Korenice? Učinite to ovdje!

 Ime:

 Email:

 Ovdje upišite poruku: