JVP

Pl. Jezera

Humanitarna akcija!

Povratak

skupa.jpgZagreb Firefighter Stair Challenge 2018!

Zageb, dana 1. prosinca 2018. godine!

U organizacij zagrebačkih vatrogasaca u Zagrebu je danas održana humanitarna utrka stepenicama do vrha 31 kat visoke poslovne zgrade, u kojoj su uz vatrogasce iz Hrvatske, među kojima su trojica iz naše postrojbe, Dejan Andrić-Vukančić, Mihael Eldić i Marko Ostović, sudjelovali i vatrogasci iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Norveške, uz cilj prikupljanja sredstava za hrvatsku udrugu Kolibrići koja pomaže životno ugroženoj djeci.

Udruga Kolibrići neprofitna je humanitarna organizacija koja prikuplja novac za kupnju pomagala i lijekova te pokrivanje troškova liječenja životno ugroženoj djeci različitih medicinskih dijagnoza. Većina te djece ne može govoriti, kretati se, disati samostalno i ovisna su o dvatesetčetirisatnoj roditeljskoj skrbi i aparatima koji ih održavaju na životu.

Ideja za utrku nastala je po uzoru na takve utrke na Novom Zelandu, Seattleu i drugdje u svijetu, a njome vatrogasci žele provjeriti svoju spremnost, ali i promovirati vatrogastvo, ukazati na opasnosti s kojima se vatrogasci svakodnevno susreću, kao i pomoći onima kojima je to potrebno.

Utrku Zagreb Firefighter Stair Challenge 2018 organiziraju zagrebački vatrogasci, u njoj je ove godine sudjelovalo oko dvjestotinjak vatrogasaca, a uključivala je trčanje stepenicama do vrha poslovne zgrade VMD-a u Strojarskoj ulici. Utrka je organizirana u više kategorija od kojih su neke i po težini opreme koju vatrogasci nose, a naši vatrogasci su sudjelovali u najtežoj "strong" kategoriji uz disanje pomoću izolacijskih aparata (maski) iz najtežih, čeličnih boca na leđima.

Sredstva prikupljena Humanitarnom utrkom vatrogasaca bit će upotrijebljena za nabavku uređaja za lakše disanje te aspiratora za uklanjanje sekreta iz pluća oboljele djece.

Nekoliko slika sa današnje utrke možete pogledati ovdje

Povratak

Javna vatrogasna postrojba Plitvička Jezera

Vatrogasci Korenica, odnosno, Javna vatrogasna postrojba Plitvička Jezera smještena je u staroj zgradi u centru Korenice između zgrade Općinskog suda i Učeničkog doma, na lijevoj strani državne ceste D1 ako se krećete iz Zagreba prema Splitu, odnosno, točno preko puta pošte u Korenici.


                                  Želite nešto poručiti vatrogascima Korenice? Učinite to ovdje!

 Ime:

 Email:

 Ovdje upišite poruku: